Muinaiskeskus

Yleisön pysäköintialue sijaitsee Muinaiskeskuksen pohjoispuolella ja liikuntaesteisille autoilijoille on invapaikka rakennuksen edustalla pääsisäänkäynnin vieressä. Luiskallinen esteetön pääsisäänkäynti sijaitsee rakennuksen pohjoiskulmassa. Polkupyöräteline on päärakennuksen sisäänkäynnin vierellä. Lastenvaunut voi tarvittaessa lainata infosta.

Muinaiskeskuksen sisätilat ovat esteettömät lukuun ottamatta ravintolan parvella sijaitsevaa näyttelytilaa, jossa on esillä Iijoen vesivoimalaitosrakentamista esittelevä näyttely. Rakennuksessa ei ole hissiä.

Muinaiskeskuksen infopiste sijaitsee rakennuksen tuloaulassa. Vaatenaulakot ja lukolliset säilytyskaapit löytyvät myös tuloaulasta. Rakennuksen WC-tilat ovat esteettömät, ja ne sijaitsevat tuloaulassa naulakoiden ja säilytystilojen vieressä. Esteettömässä wc:ssä on myös lastenhoitotila.

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita museotiloihin.

Muinaiskeskuksen auditoriossa on induktiosilmukka.

Kivikauden kylä

Kivikauden kylä on osittain esteetön.

Muinaiskeskukselta kivikauden kylään johtaa leveä lankkupolku. Muinaiskeskuksen ja kivikauden kylän välinen reitti sekä kivikauden kylän ympäristössä kiertävä ansapolku ovat pääasiassa kaksi metriä leveää lankkupolkua sekä kivituhkapolkua. Sateisella säällä tai pakkasella lankkupolku voi olla liukas. Reitillä on yksi lyhyt jyrkkä mäki, joka on liikuntaesteisen kuljettavissa avustajan kanssa. Lankkupolun alkupäässä on kalteva liuska, johon pyörätuolilla liikkuva voi tarvita avustajan. Tarvittaessa kivikauden kylään pääsee myös kylän sorapintaista huoltotietä pitkin.

Kulku kivikauden kylän keskusnuotiopaikalle ja aktiviteettipisteille on esteetön. Yhteen kylän asumuksista pääsee pyörätuolilla ainakin avustajan kanssa. Kivikauden kylän oppaat auttavat tarvittaessa liikuntaesteisiä asiakkaita asumuksessa vierailemisessa.

Kivikauden kylän huoltorakennuksella on esteetön wc.

Huoltorakennuksella on lainattava pyörätuoli.

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita museotiloihin ja muutkin koirat kivikauden kylään. Koirien tulee kuitenkin olla kytkettyinä.