Kierikkikeskuksen vuonna 2001 valmistunut päärakennus edustaa suomalaisen hirsirakentamisen huippuosaamista ja se on Pohjoismaiden suurimpia moderneja hirsirakennuksia. Rakennuksen on suunnitellut professori Reijo Jallinoja.

Kierikkikeskuksen arkeologisessa näyttelyssä esitellään Suomen ja erityisesti Kierikin seudun kivikautta monipuolisesti ja havainnollisesti. Näyttelyssä on esillä Kierikin seudun hienoimmat muinaislöydöt! Luontoretki kivikaudelle uutuusnäyttelyssä puolestaan tutustutaan Suomen luontoon ja sen muutoksiin jääkaudelta alkaen. Lisäksi Kierikkikeskuksessa on esillä vaihtuvia näyttelyitä ja sen ohjelmistoon kuuluu neljä filmiä.

Kivikauden kylässä pääset kokeilemaan kivikauden arkiaskareita, kuten jousiammuntaa, kiviesineiden valmistamista ja melontaa. Ansapolku pyydyksineen kertoo kivikautisten ihmisten kekseliäisyydestä. Kylässä sinulla on myös mahdollisuus viettää evästauko nuotion äärellä.

7.2.2024 Artikkeli

Luonto ja aktiviteetit kohtaavat Kierikissä

Kivikautinen seikkailu odottaa sinua! Lähde päiväretkelle Yli-Iin Kierikkikeskukseen, joka sijaitsee luonnonkauniilla Iijoen rannalla.

Lue lisää
19.1.2024 Artikkeli

Kivikautinen Kierikki

Kierikissä asui kivikaudella ympärivuotisesti väkirikas kyläyhteisö, joka kävi kauppaa ja toteutti laajoja rakennushankkeita.

Lue lisää