Primitiivijousella ampuminen

Jousella metsästäminen oli keskeinen osa ihmisen elämää ja selviytymistä tuhansia vuosia sitten.

Kaksi nahkapukuihin pukeutunutta henkilöä muinaisjousien kanssa veden äärellä.

Metsästys vaati kivikaudella suurta taitoa, kekseliäisyyttä ja rohkeutta, mutta myös syvää ymmärrystä luonnosta ja eläimistä. Metsästäjät oppivat tuntemaan saaliseläinten käyttäytymistä, liikkumista ja elinympäristöjä, mikä auttoi heitä onnistumaan metsästyksessä. Saaliseläimet hyödynnettiin tarkasti. Liha syötiin ja nahasta sekä eläinten luista valmistettiin vaatteita ja tarve-esineitä.

Kivikauden tärkeimpiin metsästysvälineisiin kuuluivat jousi ja kivikärkiset nuolet. Jousi valmistettiin yleensä puusta ja jännelangasta. Jousen valmistus edellytti huolellisuutta ja ymmärrystä materiaaleista ja niiden käsittelystä.

Muinaisjousella ampuminen oli taito, joka vaati harjoittelua ja kokemusta. Ammuntatekniikat, kuten jousen jännittäminen, tähtääminen ja laukaiseminen, olivat olennaisia osia metsästyksessä menestymisessä. Videolla perehdytään primitiivijousella ampumisen tekniikoihin.

Kierikin kivikauden kylässä voit kokeilla primitiivijousella ampumista aidonnäköisiin eläinmaalitauluihin.

Nahkapukuinen henkilö ampuu jousella, minkä lisäksi kuvassa on etualalla useita nuolia ilmeisesti jonkinlaisessa pussissa

Jousiammunta

Kokeile primitiivijousella ampumista kivikauden kylässä

Lue lisää